Poème-France.com

Poeme : Parce Que…



Parce Que…

… PaRcE qUe J’aVaIs EnViE…
… JUsTe PrOfItEr De La ViE…
… DE rEgArDeR cE mOnDe…
… CeTtE pEtItE tErRe RoNde…
… ReMpLiE dE cOuLeUrS…
… POuR nOtRe BoNhEuR…
… JUsTe UnE gRaNdE eNvIe…
… CaR tOi Tu SoUrIs AuSsI…
… ET pArCe QuE jE t’AiMe TwA…
Sn00Ps

Pour mettre un commentaire

Poème en Phonétique

… paʁsə kə ʒavεz- ɑ̃vi…
… ʒystə pʁɔfite də la vi…
… də ʁəɡaʁde sə mɔ̃də…
… sεtə pətitə teʁə ʁɔ̃də…
… ʁɑ̃pli də kulœʁ…
… puʁ nɔtʁə bɔnœʁ…
… ʒystə ynə ɡʁɑ̃də ɑ̃vi…
… kaʁ twa ty suʁiz- osi…
… e paʁsə kə ʒə tεmə twa…